Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@10:41:08 GMT

صدای پای خشکسالی نگین زاگرس به گوش می رسد

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۵۸۴۰۶

صدای پای خشکسالی نگین زاگرس به گوش می رسد

نگین زاگرس، یاشهرستان سپیدان دیاری است که که به علت سپیدی برف در کوهستان های بی شمارش به سپیدان معروف شده است اما با سپیری کردن ماه اول زمستان دسگر خبری از زمستانهای همیشگی نیست .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مارگون ؛شهرستان سپیدان دیاری که همه آن را به نام سرزمین برف وباران وآب وچشمه می شناختند،امروز از بارش الهی این رحمت بیکران بی بهره شده است؛کم کم داردصدای پای خشکسالی به نگین زاگرس می رسد میهمانی که برای این قطعه ونقطه از بهشت خوش یمن نیست .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در گذشته ای نه چندان دور؛ بارش های الهی سرزمین نگین زاگرس از نعمات الهی بهره مندمی شد وتا روزهایی پس از بهار هنور برف در کوچه پس کوچه های کاهگلی شهر خودنمایی می کرد ؛ولی  متاسفانه این روزها دیگر خبری از برف وباران وشادی وشورکودکان ومردمان در شهرنیست افسوس که خبری دیگر ازآن روزهای سرد وتاریک زمستانی نیست، روزهایی که برق وآب قطع می شد ومردم با مهربانی وصفا روزگار سپری می کردند . انگار نه انگار اینجا سرزمین برف و باران است، قطعه ای از بهشت که سفیدی برف کوهستانش تا ماهها برای مسافران خودنمایی میکرد.

درروزگارانی نه چندان دور درهمین نزدیکی های تاریخ ؛ نگین زاگرس بهشت کوهنوردان بود،آنهم بخاطر داشتن برف های زیبا و سفید بر قله رنج همیشه استوارش، اما چرخ فلک روزگار امروز باعث شده که رنج وبرم فیروز ومارگون هم دیگر از رخسار زیبای برف بی نصیب باشد یادش بخیردر زمستانهایی نه چندان دور، برف می بارید، بارش برف تا صبح ادامه داشت؛ وصدای مردم هایی که برای بازگشایی مسیرها همدیگر رایاری می کردند مدارسی که چند روز تعطیل میشد و بوی اجاقهای نفتی ونان های تیری واش های کارده ورشته سنتی بخیر که فضاهای خانه را پر می کردودرکنار سفره سهمان از زندگی مهربانی وخوشحالی بود بخیر.آن روزهاتا چشم کار می کردبرف بود وبرف ؛ سپیدی بود وسپیدی که در تمام شهر به جنگ آفتاب امده بودند .

یادش به خیر، در فصل بهارکوه ودشت ومراتع ومزارع همه جا؛ سبزسبزبود؛ گلهای رنگارنگ، مناظری زیبا خلق می کردند وآنجا بود که می شد خدا را احساس کرد وبر نقاش چیره دست طبیعت آفرین گفت ونعات الهی راشاکر بود ،اما امروز در حسرت روزهای خوب،حسرت آن همه زیبایی های از دست رفته را می خوریم .براستی چرا زمستان از ما قهر کرده وبه ما سری نمی زند .

امروزدلمان برای آنه روزهایی که آمد وقدردانش نبودیم وشاکر نعمتاش نبودیم  برای ان روزها تنگ شده ، ولی افسوس که خبری از آن  زمستان سرد وزیبانیست.شهرستان سپیدان را باتوجه به بارشهای خوب در فصول مختلف به نگین زاگرس ویا سرزمین چهار فصل می شناختند،اما امسال با سالیان گذشته خیلی خیلی متفاوت شده است نه از باران ونه از پائیز ونه از زمستان وبرف وبورانش خبری نیست ودلمان برای یک زمستان واقعی تنگ شده است زمستان واقعی به معنای زمستان نگین زاگرس با برف وباران ویخبندانش .البته شاید خشکسالی و نیامدن باران در ظاهر و از نظر ما بلا باشد با نگاهی عمیق تر به بطن ماجرا نشان می دهد که نباریدن باران ممکن است برای برخی نعمت باشد، برای برخی یک فرصت باشد، برای برخی امتحان باشد.بیاید در فصول قشنگ زندگی هایمان درآنجایی که به خدا نزدیک ترمیشویم برای امدن زمستان وبرای شادی نگین زاگرس برای بهشت خدا دست به دعا شویم شاید به خاطر دعای شما خداوند رحمتش را برما نازل کند . پس دست به دعا برداریم برای آمدن زمستان.

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۵۸۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشکسالی یزد با بارندگی‌های اخیر برطرف نمی‌شود

به گزارش گروه استان‌های ایسکانیوز، رضا برهانی صبح امروز در جمع اصحاب رسانه استان یزد با اشاره به اینکه در سال آبی جاری پدیده‌های مختلفی در استان یزد ایجاد شده است، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین پارامترهای جوی در استان یزد مربوط به بارندگی است که با میانگین بارش 86 میلیمتر متاسفانه آخرین استان کشور از لحاظ بارش است.

وی ادامه داد: در سال آبی جاری و در فصل پائیز و زمستان دوروی سکه را در استان یزد شاهد بودیم به‌نحوی‌که در پائیز شاهد یکی از کم‌بارش‌ترین فصل‌های سال بودیم به‌نحوی‌که میانگین بارش به 10 میلیمتر نرسید و باعث خشکسالی گسترده در 100 درصد مساحت استان شد ولی در فصل زمستان شاهد تغییر این وضعیت بودیم.

مدیرکل هواشناسی استان یزد با بیان اینکه در اسفند شاهد ورود سامانه‌های بارشی به استان بودیم تصریح کرد: در فصل زمستان شاهد کاهش دمای هوا و بارش‌های نسبتاً خوبی در استان یزد بودیم.

برهانی با تأکید بر اینکه در فصل پائیز علاوه بر کاهش بارندگی با افزایش دما در سطح استان یزد نیز روبه‌رو بوده‌ایم تصریح کرد: در فصل زمستان خوشبختانه وضعیت بارندگی در سطح استان بهبود پیدا کرد و به حد نرمال خود رسید.

وی ادامه داد: اسفند سال جاری از لحاظ میزان بارش‌ها بی‌سابقه بود به‌نحوی‌که در اسفند سال گذشته شاهد بارش میانگین 40 میلیمتر بارندگی در سطح استان بودیم و حتی دما نیز از میانگین خود پائین‌تر بود.

مدیرکل هواشناسی استان یزد با اشاره به اینکه بارندگی‌ها در ماه فروردین نیز ادامه داشت تصریح کرد: سامانه بارشی فروردین میانگین بارشی استان یزد را 24 میلیمتر افزایش داد و سامانه های بارشی اردیبهشت نیز به تنهایی 22 میلیمتر میزان بارش ها را افزایش داد.

وی ادامه داد: با بارندگی‌های دو ماه اخیر استان یزد میانگین بارشی استان به 107 میلیمتر افزایش یافت که نسبت به مدت مشابه خود و میانگین بلند مدت وضعیت بسیارخوبی دارد.

برهانی با اشاره به اینکه علی‌رغم اینکه وضعیت فرا بارش را در استان شاهد هستیم تصریح کرد: خشکسالی سال‌های گذشته تا سال‌ها بر روی وضعیت کشاورزی استان حکم‌فرما بوده و فعلاً خبری از رفع خشکسالی در استان نیست.

وی با تأکید بر اینکه برای سامانه بارشی اخیر استان در ابتدا هشدار زرد و با نزدیک‌شدن به زمان شروع بارش‌ها هشدار نارنجی توسط هواشناسی استان صادر شد گفت: اطلاع‌رسانی‌ها و هشدارهای داده شده باعث ایجاد آمادگی و ارتقا آمادگی دستگاه‌های متولی در استان شد و میزان خسارت را به‌شدت کاهش داد.

برهانی تصریح کرد: خروجی مدل‌های پیش‌بینی هواشناسی نشان از در پیش بودن یک سامانه بارشی از چهارشنبه و پنج‌شنبه هفته جاری در سطح استان یزد که این موج جدید بارش‌ها می‌تواند منجر به روان آب‌ها، خسارت و تشکیل سیلاب در مناطق مختلف شود.

مدیرکل هواشناسی با تأکید بر اینکه به علت بارندگی‌های اخیر و رطوبت موجود، نفوذ آب به زمین با مشکل همراه خواهد بود تصریح کرد: به علت عدم نفوذ آب با سرعت مناسب به زمین، شاهد ایجاد روان آب‌ها و سیلاب در مناطق مختلف استان خواهیم بود که فعلاً هشدار زرد صادر شده ولی برنامه‌ریزی‌شده است که در ظهر امروز هشدار نارنجی صادر شود.

وی ادامه داد: با ایجاد 100 ایستگاه هواشناسی در سطح مناطق مختلف این اداره کل توانسته است یک اشراف کاملی بر پدیده های جوی استان داشته باشد و تمام تلاش را به کار گرفته ایم که نقاط ضعف احتمالی نیز برطرف شود اما باید مردم بدانند پیش بینی یک موضوع احتمالی است و در هیچ کجای دنیا امکان پیش بینی کامل وجود ندارد.

شیر غلامی رئیس گروه توسعه هواشناسی کاربردی استان یزد با اشاره اینکه برعکس برخی مسائل مطرح شده در فضای مجازی، به‌هیچ‌عنوان امکان انحراف ابرها وجود ندارد گفت: میزان بارش‌ها در شهرستان اردکان در دو ماه خیر 21.3 میلیمتر بوده است که 5 شهرستان دیگر استان از جمله میبد که نزدیک به این شهرستان است از این میزان پائین تر بوده است.

وی ادامه داد: سامانه‌های بارشی اخیر دارای تغییرات بسیار سریع و منطقه‌ای هستند و به همین علت احتمال اینکه در یک شهرستان بارندگی شدیدتر و در یک شهرستان دیگر بارندگی کمتر باشد وجود دارد.

شیر غلامی با تأکید بر اینکه تغییر اقلیم یک موضوع جهانی است و صنعتی‌شدن کشورها باعث این موضوع شده تصریح کرد: در تابستان سال جاری پیش‌بینی یک‌هوای گرم و 2 الی 3 درجه گرمتر شدن هوای یزد نسبت به مدت مشابه را داریم.

خبرنگار: علیرضا شفیعی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229079 برچسب‌ها استان یزد قحطی و خشکسالی مرکز ملی خشکسالی بارش باران

دیگر خبرها

  • جابه‌جایی بیش از ۳۲ هزار مسافر در راه‌ آهن زاگرس
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • خشکسالی یزد با بارندگی‌های اخیر برطرف نمی‌شود
  • از معلمان در سراسر استان کرمان قدردانی شد+ فیلم
  • از معلمان امین شهر، قدردانی شد
  • باخت تیم جوانان زاگرس مهاباد در مرحله دوم مسابقات فوتبال
  • ۱۲ نگین درخشان صنعت گاز در دولت سیزدهم
  • نکاتی برای یافتن حلقه ازدواج مناسب از سایت زر
  • کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی